Mindfulness este o stare mentală caracterizată de atenție sporită, curiozitate și acceptare a experienței momentului prezent. Aceasta ne ajută să devenim mai conștienți de noi înșine și să ne bucurăm de viață, fiind astfel capabili să reducem stresul, să combatem depresia și să facem să crească starea noastră de bine.
Cui se adresează?
Tuturor celor care vor să-și îmbunătățească abilitățile de a se bucura de prezent, de a depăși situațiile stresante, de a gestiona situațiile tensionate care pot apărea în familie sau la serviciu. Este un atelier pentru orice adult care vrea să ajungă la o stare de bine cât mai frecvent în viața sa. Seria de ateliere de mindfulness se adresează persoanelor cu un stil de viață activ, foarte ancorat în realitate și urmărește să redea bucuria de a trăi în prezent (pe care o aveam cu toţii în perioada copilăriei).
Care sunt beneficiile Mindfulness?
- Ne ajuta să ne descoperim. Mindfulness ne arată cine suntem noi de fapt şi ne permite să observăm ce credinţe şi tipare comportamentale am preluat de la cei din jur, fiind ulterior capabili să eliminăm din viaţa noastră ceea ce nu ne foloseşte şi să facem curăţenie în mintea, trupul şi sufletul nostru.
- Atenţie la… atenţie. Mindfulness ne ajuta să acordăm o atenţie sporită momentului prezent, ceea ce ne face să trăim mai profund şi chiar mai mult, acest lucru fiind posibil prin starea de conştienţă pe care o obţinem în urma practicii.
- Claritate mentală şi emoţională. De multe ori, gânduri de teamă şi îngrijorare pun stăpânire pe mintea noastră iar acest proces ne provoacă emoţii cărora cu greu le facem faţă. Practicând mindfulness, ne limpezim gândurile şi facem loc stărilor de echilibru, claritate mentală şi linişte interioară.
- Ajuta la eliminarea stresului. Este demonstrat ştiinţific faptul că starea de mindfulness ajuta organismul să scadă considerabil nivelul cortizolului (hormonul stresului). Practicarea mindfulnessului poate ajuta la vindecarea stărilor de anxietate şi chiar a depresiei.
- Atitudinea este totul (spune Jeff Keller). Mindfulness ne ajuta să avem o atitudine mai bună asupra vieţii. Privind lucrurile mai detaşaţi (din postura de observator), vom vedea totul cu alţi ochi, mai realişti şi mai pozitivi.
- Energie şi vitalitate. Atunci când eliminăm gândurile care ne sabotează, stresul care ne consuma, stările de îngrijorare şi anxietate care ne ţin blocaţi, ne simţim mult mai energici, capabili, focusati pe obiectivele noastre şi pe ceea ce ne face cu adevărat plăcere. Când încetăm să mai punem accentul pe ce ar putea să meargă rău, facem loc binelui în viaţa noastră. Şi când viaţa noastră este sub cupola binelui, avem energie să mutăm munţii.
- Starea de mindfulness s-a dovedit a fi baza capacității noastre de relaxare, creativitate și concentrare. Astfel mindfulness poate fi considerat un foarte bun instrument pentru o igienă mentală și emoțională zilnică, care are efecte pozitive asupra stării noastre de funcționare globale.
Ce conțin atelierele?
- Atelierele constau în practicarea unor forme de exerciții de autoreflexie, discuții și diferite forme de interacțiune pentru dezvoltarea stării de mindfulness;
- Informații teoretice plus bibliografie, materiale suplimentare diverse;
- Feedback și suport pentru practică – săptămânal în mod direct prin discuțiile de grup, cât și pe parcursul săptămânii prin email;
Lasă bucuria momentului prezent să-ţi invadeze viaţa!
Joacă-te, iubeşte, trăieşte, oriunde te-ai afla!
Pentru înscrieri şi informații suplimentare vă răspundem cu entuziasm la numărul de telefon 0746100304, pe e-mail la adresa contact@edutek.ro sau click aici.
Pentru a vedea ce cursuri, activități, ateliere urmează a se desfășura în perioada următoare, urmărește sectiunea Evenimente.